Botanische Tuin

De Botanische Tuin kralingen

Cederstraat 5, 3061 HC Rotterdam
of Kralingse Plaslaan 110, 3061 DG Rotterdam
www.botanischetuinkralingen.nl

Vrijdag 22 juni – 17.30 uur
Opening Midzomerfestival Kralingen
Het is alweer de vierde keer dat we het begin van de zomer vieren met een feestelijk opening van het Midzomerfestival Kralingen in de weelderige Botanische Tuin van Kralingen.
Nel van Holst van de Vrienden van de Botanische Tuin verwelkomt de bezoekers waarna  Gert Fortgens, directeur-hortulanus van Trompenburg Tuinen & Arboretum, het festival opent.  De muzikale omlijsting wordt verzorgd door (slide)gitarist Ad Vermeer.
Willem van Hest stelt de kunstenaars voor die in de Botanische Tuin en en in Trompenbrug Tuinen & Arboretum werk exposeren rond het thema ‘de magie van de tuin’.  Daarnaast lezen Kralingse dichters voor uit eigen werk: Joop van den Bos, Manuel Kneepkens en Reinier van Mourik.

Zaterdag 23 juni – 20.00 uur
Een nostalgische vakantie in lommerrijk Kralingen
Onderwater Producties speelt de toegankelijke en komische voorstelling ‘Bon Voyage’ in het sfeervolle decor van de Botanische Tuin Kralingen.
De hoofdpersonen kunnen deze tijd van voortdurende externe prikkels niet meer aan en verlangen terug naar het Frankrijk van de jaren zestig. Ze hebben alles verkocht en zijn met een retro-tent en een Citroën DS – De Snoek – op weg naar het beloofde land: het Frankrijk van hun jeugd.

Zaterdag 30 juni – 14.00 uur
Wandeling Kralingse Plaslaan en Boszoom
Onder leiding van historicus Dik Vuik wandelen we langs de Kralingse Plaslaan en de Boszoom. We ontdekken de sporen van het oude landschap, de geschiedenis van het Kralingse Bos, de snuiftabakindustrie bij de plasmolens en restanten uit de Tweede Wereldoorlog.

Vrijdag 22 juni t/m zondag 8 juli
Exposities ‘De magie van de tuin’
Gedurende het hele festival is in de Botanische Tuin een expositie te zien met werk van beeldend kunstenaars rondom het thema ‘de magie van de tuin’. De expositie wordt georganiseerd door de Kunstroute Kralingen-Crooswijk en sluit aan bij de theatrale wandeling Tuin der Huiveringen van de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten in Trompenburg Tuinen & Arboretum.
De exposanten in de Botanische Tuin Kralingen zijn: Judith Aardse, Michiel Boelaarts, Willem van Hest,  Annejole Jacobs-de Jongh,  Yvon Koopman, Tineke Noordzij,  Nelly Ravensbergen, Thea Sabelis, Louky Scheltema en Alina Smocov.