Botanische Tuin

De Botanische Tuin kralingen

Cederstraat 5, 3061 HC Rotterdam
of Kralingse Plaslaan 110, 3061 DG Rotterdam
www.botanischetuinkralingen.nl

Donderdag 20 juni – 15.30 uur
Opening van de Kinder Midzomer Expositie
Leerlingen van twee groepen 3 van de Arentschool hebben in het voorjaar de Botanische Tuin verkend en op basis van ontdekkingen kunstwerken gemaakt.

Dean Bowen, foto: Joke Schut

Vrijdag 21 juni – 17.30 uur (inloop 17.00 uur)
Opening Midzomerfestival Kralingen
Om 17.30 opent de onze stadsdichter Dean Bowen het vijfde Midzomerfestival Kralingen.
Willem van Hest stelt de kunstenaars voor die in de Botanische Tuin en en in Trompenbrug Tuinen & Arboretum werk exposeren rond het thema ‘de ontdekkingsreis’.
De opening wordt omlijst door een muzikaal optreden van het Ensemble Bravura met Marina Meerson op viool en Katja Dirven-Didychenko op cello. Ze spelen onder meer werk van Piazzola , Bach, Händel en Gliere.
Entree: gratis

Zaterdag 22 juni – 20.00 uur
In The Picture, comedy, spoken word en poëzie
‘In The Picture’ is een project van Debora Fernald. Speciaal voor het werkt Debora Fernald samen met Alfabet Soep, een woordkunst platform in Rotterdam, met een hart voor Crooswijk.
‘In The Picture’: kunstenaars, comedians & spoken word performers en dichters tasten de grens af van wat een comedy & spoken word avond tussen kunst en kunstenaars zou kunnen zijn.
Laat je verrassen, het kan gek, anders zijn… maar zeker ook om te lachen.
Host: Mizt aan de Maas. Muziek: Moondance
Entree: vrije gift

Vrijdag 21 juni t/m zondag 7 juli
Exposities ‘De ontdekkingsreis’
Gedurende het hele festival is in de Botanische Tuin een expositie te zien met werk van beeldend kunstenaars rondom het thema ‘de ontdekkingsreis’. De expositie wordt georganiseerd door de Kunstroute Kralingen-Crooswijk en sluit aan bij de theatrale wandeling Expeditie Tuin van de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten op 30 juni in Trompenburg Tuinen & Arboretum.
De exposanten in de Botanische Tuin Kralingen zijn: Caroline Bijvoet, Michiel Boelaarts, willem van hest, Annejole Jacobs-de Jongh, Loraine Klaiber, Alina Eliza Smocov en Diet van Velzel.
Openingstijden Botanische tuin: di. t/m vrij. van 9.00 tot 16.00 uur.